Tel: 0346-211213 | E-mail: info@firmavanderneut.nl

Tuin

Gewasbescherming, bemesting, afrastering, potgrond en tuinzaden

Gewasbescherming

Tuinen zijn prachtig, alleen de ongemakken die er in voorkomen niet. Om dit te verhelpen, dan wel te voorkomen, bieden wij u een ruim assortiment met bestrijdingsmiddelen tegen ongewenste insecten, maar ook tegen onkruiden in tuinen, op grind en op bestratingen van het merk Bayer. Ook hebben we verschillende producten in het assortiment van het 100% natuurlijke en ecologisch verantwoorde merk ECOstyle.

Bemesting

Bemesten van uw tuin en/of gazon kan op diverse manieren. U kunt per gewas bemesten zoals bv. Rozenmest, Coniferenmest, Rhododendronmest, etc. U kunt ook bemesten op de traditionele manier met kunstmestkorrel. Een hele gangbare is hierbij de 12-10-18 tuin en gazonmest. Of u kunt de makkelijk en eenvoudig te doseren snel en langdurig werkende organische mestkorrels van Culterra gebruiken, een ideale organische meststof voor de gehele tuin. Voor uw gazon hebben wij de biologische meststoffen van ECOstyle. Met het zogenaamde 7-stappen plan waarbij er op de juiste manier, op het juiste moment, en de juiste hoeveelheid kalk (AZ-kalk) en meststof (Bio Gazon-AZ) gestrooid wordt. Dit geeft een mooi groen resultaat en het vermindert mosgroei. Ook hebben wij DCM Gazon Pur en kalk voor een diepgroen mosvrij gazon.

Tuinberegening

In de zomer vinden wij het altijd fijn als het warm en droog is. Maar de tuin vindt dit niet fijn. Bij ons heeft u keuze uit verschillende modellen en maten regentonnen. En wilt u sproeien met leidingwater dan vindt u hiervoor bij ons tuinslang op rol, maar ook los in elke gewenste lengte en in verschillende diameters voor u afgemeten, koppelingen en diverse soorten sproeiers. Wat te denken van een beregeningspomp met polyethyleen leidingen in de grond. Dit werkt makkelijk, sneller en op de lange duur goedkoper. Wij hebben pompen van de merken Gardena en Hendrik Jan in diverse prijsklassen. Informeer bij ons wat er zo al mogelijk is. Door persoonlijke ervaringen kunnen wij u een goed advies geven.

Tuingereedschap

Zowel voor de professionele tuinder als de hobbyist is er een ruime keuze tuingereedschap. Snoeischaren, takken- of heggenscharen, kruiwagens, tuinhandschoenen. Harken, krabbers, schoffels, hakken, spades (met en zonder steel) en van diverse merken. Ook verkopen wij diverse losse stelen en voor mensen met weinig opbergruimte een keuze uit een van de clicksystemen van Wolf Garten of Gardena. Waarbij één steel te gebruiken is voor diverse gereedschapstukken. 

Voor een strak gemaaid gazon vindt u bij ons handmaaiers, elektrische maaiers, motormaaimachines, trimmers en heggenscharen op motor en accu. Merken die u bij ons aan zult treffen zijn o.a. Gardena, Wolf Garten, Talen Tools, Hendrik Jan, Felco, Stiga, Bosch, Einhell en Flymo.

Tuinhout en afrastering

Of het nu gaat om uw tuin, rundvee-, schapen-, of paarden afrastering. Overal zijn specifieke oplossingen voor. U heeft de keuze uit diverse soorten gaas, elektrische afrastering of hout. Voor gaas hebben wij gekozen voor het merk BetaFence. Dit is een betrouwbare kwaliteit gaas met een lange levensduur. Te koop in rol of op maat. 

Voor de elektrische systemen zijn wij dealer van Gallagher. Hiermee bent u verzekerd van een topkwaliteit en een merk dat oplossing biedt in ongekend veel mogelijkheden. Ook kunnen wij omheiningen leveren met en zonder draad van het merk Petsafe om te voorkomen dat u hond het erf af gaat. Op ons buitenterrein vindt u palen en planken geïmpregneerd, Nobifix gekruind en hardhout. Op de website van onze leverancier Van Swaay, vindt u meer informatie over alle mogelijkheden.

thin

Tuinzaden 

Voor de tuinliefhebbers onder u hebben wij een ruim assortiment met groente- en bloemenzaden. Hierbij hebben wij gekozen voor Oranjeband zaden. Een zadenras dat vooral gekweekt is op kwaliteit. Tevens verkopen wij in het pootseizoen pootuitjes en pootaardappelen in diverse rassen. 

 

Voor uw gazon hebben wij verschillende soorten graszaad. Hierbij kunt u denken aan graszaad voor een siergazon, schaduwgazon of speelgazon. Ook verkopen wij weidemengsel. 

Potgrond, tuinaarde, kalk

Potgrond is een van de oudste en meest gebruikte manieren om planten in een pot of bak te kweken. Potgrond is een mengsel van turfstrooisel en tuinturf. Vaak worden er ook nog andere meststoffen aan de potgrond toegevoegd. Tuinaarde is een zwarte grond die zich gemakkelijk laat bewerken en daardoor zeer geschikt is om uw gazon mee te egaliseren of uw tuin/border op te hogen. Wij kunnen u de merken DCM en Bioflor bieden. Ook kalk, compost en cacaodoppen vindt u bij ons in het schap.